Biofood Kattenvoeding, natuurlijk het beste

Voor een goede gezondheid van uw kat en een optimale vertering, zijn uitgebalanceerde natuurlijke grondstoffen in de voeding noodzakelijk. Uitgebalanceerde voeding is van levensbelang en heeft rechtstreeks invloed op de conditie van de huid, vacht, tanden, botten en op alle inwendige organen van uw kat. Daarom bevat BIOFOOD kattenvoeding de optimale dagelijkse hoeveelheid essentiële voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen, die bijdragen aan een goede gezondheid van uw kat.

Bij elke voeding bepalen de kwaliteit en herkomst van de grondstoffen de kwaliteit van het product. BIOFOOD kattenvoeding is opgebouwd uit natuurzuivere, hoogwaardige dierlijke- en plantaardige grondstoffen.

BIOFOOD Diervoeding BV verwerkt 100% natuurlijke grondstoffen in haar smaakvolle en gezonde kattenvoeding van Nederlandse bodem en maakt gebruik van het GROEN-garantie label. De kwaliteit en de natuurzuiverheid wordt hierdoor gewaarborgd.

GROEN-garantie label
Het GROEN-garantie label waarborgt een natuurlijk, veilig en gezond eindproduct.

De kat is van nature een vleeseter, maar heeft aan vlees alleen niet voldoende. Van oorsprong was de wilde kat een jager en het gebit en spijsverteringsstelsel komt grotendeels overeen met die van de huidige kat. Daaruit kunnen we opmaken dat de ideale voeding voor onze kat grotendeels dezelfde grondstoffen moet bevatten als die van zijn wilde soortgenoot. De wilde kat at niet alleen vlees, spieren en de organen, maar ook de pens en de maaginhoud. De maag van de prooi was gevuld met o.a. voorverteerde granen en natuurkruiden. Het is dus vereist dat in de voeding van de kat voldoende dierlijk eiwit zit, die essentiële aminozuren bevatten. Die heeft een kat nodig voor huid, vacht en organen zodat zij levendig en gezond blijft.

BIOFOOD kattenvoeding kort samengevat:

 • smakelijke gezonde en licht verteerbare natuurvoeding;
 • uitgebalanceerde natuurvoeding;
 • gezonde huid en glanzende vacht;
 • laag gehalte minerale grondstoffen: fosfor, magnesium (lage zuurgraad);
 • taurine voor een goed zichtvermogen en gezonde hartfunctie.

BIOFOOD kattenvoeding bestaat uit goed uitgebalanceerde grondstoffen van eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen en is een wetenschappelijk geteste kattenvoeding. De eiwitten zijn hoofdzakelijk van dierlijke oorsprong, zoals vers rundvlees, kip en zalm. De houdbaarheid wordt verkregen door toevoeging van natuurlijke anti-oxidanten zoals o.a. a-tocopherol. Kortom, alle ingrediënten om uw kat in een perfecte conditie te houden: een gezonde en glanzende vacht, een sterk en gaaf gebit, stevige botten en heldere ogen.BIOFOOD kattenvoeding is opgebouwd uit zuiver dierlijke- en plantaardige grondstoffen en onderscheidt zich van andere voeders, vanwege de volgende specifieke kenmerken:

 

 

 • gebruik van natuurlijke grondstoffen;
 • natuurkruiden (smaakvol en rustgevend);
 • hoog scharrel kip- en rundvlees aandeel (zuiverder, betere vertering) en gezonde zalm (beide dioxinevrij), geschikt voor humane consumptie;
 • geen schadelijke residuen uit grondstoffen;
 • plantaardige vitamines en mineralen (natuurkruidenmix en pre-mix);
 • noodzakelijke dierlijke eiwitten, taurine, oliën en vetten (voor de smaak, verteerbaarheid en energie);

 

BIOFOOD kattenbrokjes zijn verrijkt met een uitgelezen mengsel van de fijnste natuurkruiden. Dit kruidenmengsel is met de grootst mogelijke zorg uitgezocht en jarenlang getest. Het kruidenmengsel zorgt voor een hoge bloedzuiverende werking waarmee stress, bloedarmoede en storingen in de spijsvertering en stofwisseling voorkomen kunnen worden. Het verhoogt tevens de eetlust en werkt mee aan een glanzende vacht en kan bovendien huidirritatie voorkomen.

BIOFOOD kattenbrokjes zijn verrijkt met taurine, een essentieel aminozuur. Gebrek aan taurine kan blindheid veroorzaken. Taurine wordt door de kat niet in voldoende mate aangemaakt en bevindt zich uitsluitend in producten van dierlijke oorsprong.

BIOFOOD kat 3mix kattenbrokjes zijn bereid met onder andere vers rundvlees, zalm en kip. Mede hierdoor blijft de zuurgraad (pH) van de urine laag. Dit voorkomt een te hoog niveau aan magnesium, wat problemen in de urinewegen kan veroorzaken. BIOFOOD kat 3mix kattenvoeding heeft een pH waarde van 6.2. Het lage gehalte aan minerale grondstoffen in BIOFOOD kattenvoeding kan mogelijke vorming van blaasgruis in de urinewegen tegengaan. Men noemt dit ook wel FUS (Feline Urologic Syndrome). [Voor speciaal dieetvoerverwijzen we u graag naar andere merken.] De speciale BIOFOOD natuurkruiden kan men aanvullend gebruiken bij blaasgruis.

Tip: Als u overschakelt op BIOFOOD kattenbrokjes doe dit dan geleidelijk. Dat wil zeggen: begin met de helft BIOFOOD en de helft van het voer dat uw kat gewend was. Verhoog geleidelijk de hoeveelheid zodat u na enkele dagen geheel bent overgeschakeld op BIOFOOD. Met deze wijze van overschakelen kunt u problemen voorkomen.
Samenstelling: Granen (ontsloten: tarwe, maïs), vlees (kip- rundvlees) en dierlijke bijproducten (lever, hart, pens), vis (zalm) en visbijproducten (orgaanvlees), oliën (zalmolie), kipvet, zout, plantaardige vitaminen en mineralen (premix), gist, digest (taurine, natuurkruiden).  

Voedingsadvies Kat 3-mix  BIOFOOD® 3-mix kattenvoeding is geschikt voor alle kattenrassen van alle leeftijden en kan als volledige maaltijd worden gegeven. Voor kittens de voeding voorweken in lauw warm water. Jonge katten mogen zoveel brokjes eten als zij lusten (rond de 70gr). Een volwassen kat heeft voldoende aan ongeveer 70 gram per dag. Naast deze hoeveelheid voer is alleen nog water nodig. Geef uw kat de hele dag de beschikking over voldoende fris drinkwater. Maak de drink- en voerbak regelmatig schoon. Verpakking goed sluiten, koel en droog bewaren. 

Kitten: 70gr, deze in meerdere porties verdelen over de dag.
Volwassen: 50gr tot max. 70gr per dag. 

Service

 • Voor 16:00 besteld de volgende dag in huis!.
 • Gratis verzonden vanaf € 39,- daaronder € 3,95,-
 • Met u track en trace datum en tijdstip naar wens wijzigen! 
 • Veilig betalen. (Achteraf betalen)
 • Niet tevreden? U heeft 14 dagen bedenktijd waarin u het product kunt retourneren. Incl. Verzendkosten!!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2010 - 2021 Uw dier in balans. | sitemap | rss