informatie Kennels Favourite:

VAN PUPPY TOT SENIOR 
VAN MINI TOT ZEER GROOT

Kennels` Favourite is een super premium compleet droog diervoeder voor honden van alle rassen en leeftijden: voor puppies van kleine tot grote rassen; voor actieve honden en/of die een extreem actieve leven leiden; voor zwangere en zogende teven; voor honden met overgewichtsproblemen, zwakke gewrichten, voedselallergie of verteringsproblemen… Kennels` Favourite is een super premium blikvoer voor honden (96% vers vlees), zonder suiker en andere schadelijke smaakstoffen.
Kennels` Favourite - gevitaminiseerde wei pastilles voor honden.

Koolhydraten
Koolhydraten heten in de volksmond SUIKERS. Een koolhydraat is opgebouwd uit chemische skeletten (molecuul) van 6 koolstof atomen. Een suiker kan opgebouwd zijn uit meerdere moleculen. Zo hebben we: enkele suikers: glucose, fructose en galactose dubbele suikers: sucrose of saccarose (riet en biet suiker) en lactose (melksuiker), poly suikers: zetmeel, glycogeen en cellulose. Een suiker is pas op te lossen in het bloed (en dus om te zetten in energie door de cellen) als het helemaal is afgebroken tot losse moleculen. Hoe meer moleculen hoe moeilijker oplosbaar en dus moeilijker te verteren.

 

Expanderen
Zetmeel wordt in de darmen eerst afgebroken tot grote brokstukken suiker, daarna tot dubbelvoudige suikers en tenslotte tot glucose, waarna het kan worden opgenomen in het bloed. Cellulose kan, door afwezigheid van bacterieflora (zoals bij de koe), door de hond niet worden afgebroken. Door verhitting, malen of hakken kan de hond cellulose wel verteren. Ook door expanderen (= drukwisseling) kan cellulose afgebroken worden. Een geexpandeerde brok is dus goed door een hond te verteren.

Lactose
Lactose wordt door het enzym lactase omgezet in galactose en glucose. Op oudere leeftijd neemt de productie van lactase bij de hond af en wordt melksuiker niet meer verteerd en gaat laxerend werken. Dit kan voorkomen worden door de hond van pup af aan melk (of andere melkproducten) te blijven geven zodat het lichaam lactase blijft produceren. Het is onverstandig om uw kat melk van koeien te geven aangezien dit lactose bevat. De katten kunnen lactose niet verteren, die kan diarree veroorzaken.

Insuline
Onder invloed van het hormoon insuline wordt suiker door de cellen omgezet in energie. Een deel van het suiker wordt tijdelijk opgeslagen en een ander deel wordt benut voor de opbouw van lichaamsvet Als de hond geen of onvoldoende insuline heeft lijdt hij aan "suikerziekte" of diabetes.

Ruwvezel
Op de analyse van hondenvoeders vind je de hoeveel "ruwvezel" dat het voer per 100 gram bevat Cellulose en Keratine vormen samen dit ruwvezel. Het is in principe onverteerbaar, maar wel noodzakelijk voor een goede darmperistaltiek (samentrekking). Bovendien houdt cellulose water vast. Een tekort aan ruwvezel veroorzaakt darmverstopping en te veel ruw vezel veroorzaakt diarree en uitdroging.

Gaatjes
Een hond heeft, anders dan bij de mens, in zijn speeksel geen enzymen die alvast gaan beginnen met het afbreken van suikers. Daarom kunnen honden ook geen gaatjes krijgen in hun tanden. Echter koekjes die eigenlijk niet bestemd zijn voor honden, veroorzaken wel veel aanslag!!!

NORM: Een voeding waarvan de helft van de kilocalorieen wordt geleverd uit koolhydraten voldoet zeer goed.

AII-Meat-Syndroom:
Als een hond alleen maar vlees zou eten krijgt hij het AII-meat-syndroom door te veel eiwitten en te weinig overige voedingsstoffen. Symptomen zijn: broze botten, slechte tanden, jodium te kort, onjuiste calcium-fosfor verhouding en slechte afweer. Het AII-meat-syndroomm wordt ook wel Proteinecaloriedeficientie genoemd.
 

Energiebehoefte
Alle processen in het lichaam vereisen energie. Deze energie wordt verbruikt bij het onderhoud van de lichaamstemperatuur, het produceren van weefsels en bijvoorbeeld het leveren van arbeid. Deze benodigde energie moet worden aangeleverd door de voeding. In principe eet een hond totdat aan zijn energiebehoefte is voldaan. Echter door oorzaken zoals verveling, voerregime en smakelijkheid van het voer zijn er veel honden die meer dan de gewenste energiehoeveelheid opnemen en zodoende vervetten en toenemen in lichaamsgewicht. Het is verstandig om de voedingsconditie van uw hond regelmatig te controleren. Een hond zal reserves in de vorm van vet opslaan op de ribwand. U moet gemakkelijk de laatste 2 ribben kunnen zien bij een kortharige hond en bij een hond met een dikke vacht moet u gemakkelijk de ribben kunnen voelen. U begint met de aangegeven hoeveelheid van de verpakking en door de hond 1 maal per week te controleren kunt u deze hoeveelheid aanpassen: wat meer als u de ribben te duidelijk gaat voelen, wat minder als u de ribben niet meer goed kunt voelen. Pups van grote rassen en pups die bekend staan om hard te groeien moeten goed in de gaten gehouden worden.

 

 

Service

  • Voor 16:00 besteld de volgende dag in huis!.
  • Gratis verzonden vanaf € 39,- daaronder € 3,95,-
  • Met u track en trace datum en tijdstip naar wens wijzigen! 
  • Veilig betalen. (Achteraf betalen)
  • Niet tevreden? U heeft 14 dagen bedenktijd waarin u het product kunt retourneren. Incl. Verzendkosten!!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2010 - 2022 Uw dier in balans. | sitemap | rss