DIT IS RIVERWOOD

“Je bent wat je eet”: Een gezegde waar veel in zit. De juiste voeding zorgt er mede voor dat we ons fit en vitaal voelen. Dat geldt ook voor dieren. Daarom heeft Johnson Petfoods Riverwood op de markt gebracht. Een nieuwe lijn honden- en kattenvoeding waarin alleen de beste ingrediënten zijn verwerkt. Puur, ambachtelijk en met liefde gemaakt.

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

“Als volwassenen zelf bewust bezig zijn met voeding, willen ze dat ook voor hun kinderen en dieren”, legt John Sars, directeur van Johnson Petfoods uit. “Dat is de basis voor Riverwood geweest.” Voordat Johnson Petfoods startte met de ontwikkeling van deze nieuwe, unieke lijn honden- en kattenvoeding, is nauwkeurig onderzoek verricht en hebben ze hun oor te luiste gelegd. “We hebben goed naar de markt gekeken en ook naar waar consumenten en voedingsdeskundigen enthousiast over zijn”, vertelt John. “Alle topingrediënten uit goede honden- en kattenvoeding, maar ook uitspraken die we hoorden of lazen van hondenkenners, dierenartsen of gedragstherapeuten hebben we gewikt, gewogen, getest en besproken. Uiteindelijk hebben we alleen het allerbeste verwerkt in Riverwood.”

 

BESTE VAN ALLE WERELDEN

In Riverwood komt het beste van alle werelden samen. John: “Er zijn zes soorten Riverwood. In elke variant zitten drie hypoallergene eiwitbronnen. Het vlees dat we gebruiken is van dieren die vrij rond hebben kunnen lopen waardoor zij een dierwaardig bestaan hebben gehad en betere spieren hebben kunnen ontwikkelen. Dat heeft weer een gunstig effect op de kwaliteit van het vlees. We gebruiken in Riverwood geen granen of aardappels als koolhydraatbron. We hebben gekozen voor gele erwten, vanwege de lage glycemische index. Deze koolhydraten worden langzaam afgebroken en dat is beter voor een gezonde en stabiele bloedsuikerspiegel. Daarnaast bevat Riverwood een uitgebalanceerde selectie aan groenten en fruit en geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.”

 

GENEESKRACHTIGE WERKING

Naast de allerbeste ingrediënten, bevat Riverwood ook kruiden die een gezondheidsondersteunende werking hebben. “Denk aan goudsbloem, dat een ontstekingsremmende werking heeft”, vertelt John. “Het helpt bovendien bij wondgenezing, het versterkt het immuunsysteem en is goed voor het maagdarmstelsel. Een ander voorbeeld is kaneel. Dat heeft ook een ontstekingsremmende werking en helpt de maag te kalmeren. Het breekt bovendien interne gassen af en heeft een gunstig effect op de bloedsuikerspiegel.”

 

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

GRAANVRIJ / GLUTENVRIJ

Granen als mais, tarwe en rogge worden gezien als de veroorzakers van allergische reacties bij honden. Deze allergieën kunnen zich uiten door allerlei vervelende symptomen als braken, jeukende branderige vlekken op de huid en een doffe vacht. Bij Riverwood zijn we van mening dat honden echte vleeseters zijn en niet gebouwd om granen goed te kunnen verteren. Vandaar dat alle Riverwood producten een hoog vleesgehalte hebben en volledig graanvrij zijn.

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

VLEESMEEL

Er bestaat veel onduidelijkheid over het gebruik van vleesmeel in diervoeding. Vlees bestaat voor ongeveer 75% uit water, voor zo’n 20 tot 25% uit eiwit en ongeveer 5% uit vet. Tijdens het drogen van het verse vlees verliest het 50 tot 60% aan massa. Het droge vlees dat daarna overblijft wordt vermalen (dus zonder botten, veren, snavels of poten) tot wat we vleesmeel noemen. Het grote voordeel van vleesmeel is dat er tijdens de bereiding van de brokken geen verlies meer is in het vleespercentage omdat het vocht al aan het vlees onttrokken is. Met andere woorden, de hoeveelheid die je er aan het begin van de bereiding instopt zit aan het eind van het proces nog steeds in iedere brok en dat proeft jouw hond.

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

HYPOALLEREEN

Voedselallergie of voedselintolerantie betekent dat een hond overgevoelig is voor een bepaald ingrediënt in de voeding. In de meeste gevallen is dit een eiwit zoals rund, kip of tarwegluten. In een goed hypoallergeen dieet voor de hond zit een eiwitbron die normaliter niet gebruikt wordt in hondenvoeding. Als een hond nog nooit een bepaald ingrediënt heeft gegeten, kan hij/zij er namelijk ook niet allergisch voor zijn.

Daarom gebruiken we bij Riverwood bijzondere eiwitbronnen zoals eend, kalkoen, fazant, eland, hert, wild zwijn, lam en konijn. Stuk voor stuk hoogwaardige eiwitbronnen met gezonde voedingswaarden, die nog niet of nauwelijks in hondenvoeding worden gebruikt en daardoor prima passen in een hypoallergeen dieet.

 

ONZE VLEESBRONNEN

Vlees zal jouw hond of kat voorzien in zijn nutritionele behoefte naar (dierlijke) eiwitten. Honden en katten kunnen dierlijke eiwitten gemakkelijk verteren. Je zult vlees als eerste ingrediënt vinden in alle varianten van Riverwood honden- en kattenvoeding.

We gebruiken uitsluitend gebruik van free run of free range vleesbronnen. De spierontwikkeling van deze dieren, vooral die van free range, is beter dan de spierontwikkeling van dieren die niet de mogelijkheid hebben gehad om vrij te bewegen. Een betere spierontwikkeling resulteert in een betere smaak en kwaliteit van het vlees.

The vleesbronnen in Riverwood zijn uniek (met uitzondering van kip in de kattenvoeding), dit draagt bij aan het voorkomen van een allergische reactie.

Hier beneden kun je vinden welke vleesbronnen wij gebruiken in Riverwood honden- en kattenvoeding.

 

Zalm (Schotland)

Een uitstekende bron van goed verteerbare eiwitten en omega-3 onverzadigde vetzuren, die een positieve invloed hebben op de geestelijke ontwikkeling, het cardiovasculaire systeem en metabolisme (ze verlagen de bloedsuikerspiegel) hebben.

 

Witte Vis & Haring (Noordzee / Atlantische Oceaan)

Witvis is een hypoallergene en goed verteerbare eiwitbron. Witvis is teven een bron van vitamine A, D, B12 en zwavel. Haring is een hypoallergene eiwitbron, een gezonde vette vis rijk aan omega-3. Haring bevat veel natuurlijke sporenelementen als natrium, kalium, fosfor en zwavel en is daarnaast rijk aan vitamine B2, B6 en D.

Free Range Rendier (Zweden / Noorwegen)

Eén van de beste bronnen van verteerbare eiwitten en heeft een gunstige samenstelling van aminozuren. Omdat rendieren leven op wilde bessen, is het vlees uitzonderlijk rijk aan natuurlijke antioxidanten en bevat het weinig vet. Het gehalte aan omega-3 vetzuren in rendiervlees is vergelijkbaar met die van vis.

Free Range Hert (Nieuw Zeeland)

Een uiterst voedzame en gemakkelijk verteerbare eiwitbron. Ook is het een uitstekende hypoallergene bron van goede voedingsstoffen. Het is mager vlees en bevat diverse vitamines uit de B-groep. Daarnaast is hertenvlees rijk aan sporenelementen als natrium, kalium en fosfor.

 

Free Range Lam (Nieuw Zeeland)

Een uitstekende bron van goed verteerbare eiwitten en omega-3 onverzadigde vetzuren, die een positieve invloed hebben op de geestelijke ontwikkeling, het cardiovasculaire systeem en metabolisme (ze verlagen de bloedsuikerspiegel) hebben.

 

Free Run Konijn (Spanje)

Een uitstekende hypoallergene bron van goede voedingsstoffen. Het is mager vlees en is rijk aan omega-3 vetzuren. Daarnaast is konijnenvlees rijk aan vitamine B12 en ijzer.

 

Free Run Kip (Tsjechië)

(Alleen in Riverwood kattenvoeding)

Kip is rijk aan fosfor, selenium en vitamine B3 en B6; daarnaast bevat kip vitamine A. Zowel selenium als vitamine A ondersteunen het immuunsysteem (doordat zij de productie van antilichamen en witte bloedcellen verhogen). Selenium is ook actief als antioxidant.

 

Free Run Kalkoen (Tsjechië / Duitsland)

Hypoallergeen vlees dat gemakkelijk verteerbaar is. Ook is het rijk aan sporenelementen als zink, kalium en ijzer en is het daarnaast een bron van vitamine B1, B3, B6, B12 en D voor een gezonde ontwikkeling van de hersenen, spieren en groei van jouw hond.

 

Free Run Fazant (Tsjechië / Duitsland)

Is een uitstekende bron van vitamine B 12, fosfor en selenium. De combinatie van eend, kalkoen en fazant creëert een diëtisch evenwichtige en voedzame voeding die alle essentiële nutriënten bevat.

 

Free Run Eend (Tsjechië / Duitsland)

Een ideale bron van eiwitten en is rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren, die helpen het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Het is een geweldige bron van niacine (vitamine B3), die een belangrijke rol in de spijsverteringsprocessen in het lichaam speelt. Eend bevat vitamine A en C en belangrijke mineralen zoals ijzer, calcium en selenium.

 

Free Range Everzwijn (Tsjechië / Hongarije)

Zit boordevol met eiwitten maar bevat toch weinig vet, waardoor het ideaal is voor het behoud van een optimale fysieke conditie zonder het risico op een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed.

 

ONS FRUIT EN GROENTE

We hebben een zorgvuldige selectie gemaakt in het fruit en groente dat we in Riverwood honden- en kattenvoeding gebruiken. Fruit en groenten bevatten essentiële vitamines en mineralen. Kijk hieronder welke soorten groente en fruit wij gebruiken in Riverwood.

 

Gele erwt

Riverwood bevat geen granen of aardappel als koolhydraatbron. We hebben bewust gekozen voor erwten, vanwege de lage glycemische index. Koolhydraten die langzaam afgebroken worden door de spijsvertering, waarbij glucose geleidelijk in de bloedbaan terecht komt, hebben een lage glycemische indexwaarde en dat is beter voor een gezonde en stabiele bloedsuikerspiegel.

Spinazie

Spinazie is een bron van vitaminen en mineralen. Het bevat ook veel tryptofaan, een aminozuur da omgezet wordt in serotine (voor de hond essentieel ter ondersteuning van het gedrag). Spinazie is een natuurlijke bron van antioxidanten (vitamine A, C, E, mangaan en selenium) en is rijk aan vitamine K.

WORTEL

Wortel is een echte provitamine A met een uitstekende antioxidante werking. Wortel bevat veel vitamine D, E en K, bevat veel betacaroteen en is rijk aan mineralen en vezels. Wortels hebben een positieve werking op de ogen, huid en vacht, versterken het immuunsyteem en dragen bij aan een goede hartfunctie en vruchtbaarheid.

Groene erwt

Deze kleine groente is een grote leverancier van vitamine B1, B2, B3, B6, B11 en E. Daarnaast is de erwt een rijke bron van sporenelementen als fosfor, zink, magnesium, koper en ijzer. Net als spinazie bevat de erwt ook tryptofaan, een aminozuur dat omgezet wordt in serotine (voor de hond essentieel voor het gedrag).

Cranberry

Cranberries zijn een goede bron van vitamine C, A, betacaroteen en luteïne. Deze bessen zijn rijk aan kalium en mangaan en bieden een hoge dosering polyfenolen (actieve plantaardige delen), die bijdragen aan gezonde urinewegen.

Appel

Appels zijn een uitstekende bron vitamine B1 (thiamine), B2 (riboflavine) en B6 (pyridoxine). Deze natuurlijke vitamines ondersteunen de stofwisseling. Daarnaast zijn appels een bron van gezonde vezels.

Citrusvruchten

Citrusvruchten zijn een bron van vitamine C en dat is een van de sterkste natuurlijke antioxidanten.

ONZE KRUIDEN

Alle kruiden die gebruikt worden in Riverwood honden- en kattenvoeding hebben gezondheidsondersteunende eigenschappen. Wat zijn de gezondheidsondersteunende eigenschappen van onze kruiden?

Goudsbloem

Goudsbloem geeft een ontstekingsremmende werking en helpt bovendien bij wondgenezing. Ook versterkt goudsbloem het immuunsysteem en is het goed voor het maagdarmstelsel.

Kurkuma

Kurkuma heeft een ontstekingsremmende werking en staat bekend als een zeer sterk antioxidant. Het draagt bij aan een goede spijsvertering en is gezond voor de maag en darmen. Kurkuma heeft ook een schimmelwerende werking en is rijk aan natuurlijke sporenelementen zoals natrium, kalium, calcium, koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor en zink. Daarnaast biedt het ook foliumzuur, niacine (B3) en vitamine E, C en K.

Kaneel

Kaneel heeft ontstekingsremmende eigenschappen en helpt de maag te kalmeren. Kaneel helpt ook om interne gassen af te breken en heeft een gunstig effect op de bloedsuikerspiegel.

Kamille

Kamille heeft een aangetoonde, ontspannende werking, is ontstekingsremmend en draagt vij aan een gezonde spijsvertering. Daarnaast worden aan kamille ondersteunende eigenschappen toegeschreven voor een gezonde blaas- en nierfunctie.

Salie

Salie is een natuurlijk smaakmiddel. Het is rijk aan vitamine A, C en B. Omdat salie vitamine A en C bevat, ondersteunt het het immuunsysteem (beide vitamines zorgen voor een hogere productie van lymfocyten). Daarnaast heeft salie diverse voordelen voor het maagdarmstelsel.

Brandnetel

Brandnetel heeft een bloedzuiverende werking en ondersteunt het afweersysteem. Daarnaast worden aan brandnetel ook positieve eigenschappen toegeschreven in de behandeling van artritis.

Peterselie

Peterselie is rijk aan vitamine A, C B1, B2 en K. Vitamine C is een antioxidant welke het immuunsysteem ondersteunt (in combinatie met vitamine A). Peterselie bevat ook ijzer welke bijdraagt aan het voorkomen van bloedarmoede. Verder is peterselie een natuurlijk vochtafdrijvend middel dat het lichaam kan ontgiften en het draagt bij aan het voorkomen van calcium oxalaat stenen.

Rozemarijn

Rozemarijn is rijk aan ijzer, calcium en vitamine B6. Rozemarijn is een krachtig antioxidant. Het kan de lever ontgiften en beschermt de lever tegen chemische schade. Daarnaast draagt rozemarijn bij aan een goede gezondheid van de ogen.

Teunisbloemolie

Teunisbloemolie is ‘de kers op de taart’ die Riverwood bijzonder maakt. Teunisbloemolie bevat hoge concentraties van het vetzuur GLA. Dit vetzuur is grotendeels verantwoordelijk voor de genezende eigenschappen van deze plant. In feite bevat teunisbloem voor zover bekend één van de hoogste concentraties van deze belangrijke stof. Het gamma-linoleenzuur, linolzuur en andere voedingsstoffen in deze olie, zijn essentieel voor de celstructuur en verbetering van de vacht en de elasticiteit van de huid.

OVERIGE INGREDIËNTEN

Naast vlees, groente, fruit en kruiden gebruiken we ook nog andere ingrediënten in Riverwood. Denk hierbij aan ingrediënten die afkomstig zijn van plantaardig materiaal. Hier beneden kun je vinden welke overige ingrediënten wij gebruiken en waarom.

Spirulina

Spirulina is een bron van eiwitten met essentiële aminozuren, is rijk aan vitamine B, D, E K en ijzer en heeft daarnaast de hoogste concentratie aan betacaroteen en het zeldzame belangrijke vetzuur GLA (gamma-linoleenzuur).

Psyllium

Psyllium is een natuurlijk oplosbaar voedingsvezel. Het helpt constipatie voorkomen en draagt bij aan het voorkomen van diverse andere intestinale problemen. Verder is psyllium een natuurlijk vochtafdrijvend middel welke de darmen kan ontgiften.

Zee duindoorn

Zee duindoorn bevat vitamine A, E, K en C. Zee duindoorn ondersteunt het immuunsysteem en draagt bij aan de vermindering van leverschade. Zee duindoorn draagt bij aan de bescherming tegen diverse cardiovasculaire aandoeningen.

Yucca Schidigera

Yucca Schidigera heeft een ontstekingsremmende werking en een stabiliserend effect op de bloedsuikerspiegel. Yucca ondersteunt het immuunsysteem en de functie van de lever en de nieren. Yucca heeft een reinigend effect op de darmen, waardoor de ontlasting van jouw hond minder stinkt.

Betaalmogelijkheden Uw dier in balans

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
  • Voor 14:00 besteld de volgende dag in huis!.
  • Gratis verzonden vanaf € 39,- daaronder € 2,95,-
  • Met u track en trace datum en tijdstip naar wens wijzigen! 
  • Veilig betalen. (Achteraf betalen)
  • Niet tevreden? U heeft 14 dagen bedenktijd waarin u het product kunt retourneren. Incl. Verzendkosten!!
© 2010 - 2020 Uw dier in balans. | sitemap | rss
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.